YAPILACAK SINAVLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

YAPILACAK SINAVLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Değerli öğrencilerimiz, milli eğitim bakanlığının sınavlarla alakalı yapmış olduğu basın açıklaması sonucunda kafa karışıklığını ortadan kaldırmak adına alınan kararları maddeler halinde sizin için anlaşılır bir şekilde yazmaya çalıştık. lütfen dikkatli bir şekilde okuyunuz.
1- 12.sınıf öğrencilerimiz için ikinci dönem sınavları yapılmıştır. Bu yüzden 12.sınıflarımız ikinci dönemde başka herhangi bir sınava girmeyecektir. Ancak bu yıl ya da geçmiş yıllarda başarısız olduğunuz bir ders var ise 21 Haziran da başlayacak olan sorumluluk sınavlarına girmelisiniz ki mezun olabilesiniz.

2- 9,10,11.sınıf öğrencilerimizin ise ikinci dönemde yapılacak olan sınavlara katılıp katılmama durumu kendi isteklerine bağlıdır. Ancak eğer öğrenci sınava girmeyecek ise bu durumu velisinin vereceği dilekçe ile 21 Mayıs 2021 Cuma gününe kadar okul idaresine bildirmesi zorunludur. bu tarihten sonra dilekçe kabul edilmeyecektir. Dilekçe vermeyip ikinci dönemde yapılacak sınavlara katılmayan öğrenciler sınavlara girmemiş sayılacak ve notu G olarak sisteme girilecektir.

3- Sınava girmek istemeyip dilekçe veren öğrenciler birinci dönem notlarına göre sınıf geçeceklerdir. İkinci dönem için kendilerine herhangi bir not verilmeyecektir. Ancak birinci dönem sınavlara girmiş olan öğrenciler isterlerse ikinci dönem sınavlarına da katılabilirler. Bir örnek verecek olursak; diyelim ki birinci dönem notlarınız ile sınıfı geçiyorsunuz isterseniz sınavlara girmeyebilirsiniz ama ben notumu yükseltmek istiyorum derseniz sınavlara girebilirsiniz. Tersini düşünecek olursak eğer birinci dönem notları ile sınıfı geçemiyorsanız siz ikinci dönem yapılacak olan sınavlara katılmak zorundasınız ki notlarınızı yükseltip sınıfı geçebilesiniz.

4- Sınavlarımız 24 mayısta başlayacaktır. 24 Mayıs'ta başlayacak olan sınavlara mazereti nedeniyle katılamayan öğrenciler için 7 Haziran da başlanacak şekilde mazeret sınavları yapılacaktır.

5- Tıpkı 12. Sınıflar gibi 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerimizde bu yıl ya da geçmiş yıllarda başarısız olduğu dersler var ise 21 Haziran da başlayacak olan sorumluluk sınavlarına katılmak zorundadırlar.

6- Sınavlarla ilgili takvim okul web sitemizde 1-2 içinde yayınlanacaktır.Lütfen okul Web sitemizi sık sık kontrol ediniz.

12.05.2021 404