KATİP ÇELEBİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


Vizyon: Ülkemizin geleceği için; millî ve manevi şuurla donanmış, kendisini her alanda yetiştirme potansiyelinin farkında olan, ahlaklı, yetkin ve etkin bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Vizyonumuzda belirtilen ana hususları, öğrencilerimizin ciddiyetle benimsemesi ve bu hedeflere ulaşabilmek için planlı, programlı çalışma bilinci kazanmaları en temel hedefimizdir. Yüce dinimiz İslam’ın ve onun ışığında gelişen tarihsel birikim, medeniyet ve zenginliğimizin doğru kaynaklardan öğretilmesinin yanında öğrencilerimizin bütün bilimsel alanlarda alt yapısı sağlam, şuuru ve muhakeme gücü gelişmiş bir şekilde bir üst öğrenim kademesi olan üniversiteye hazırlaması - yönlendirilmesi bu temel hedefin ilk ve en önemli aşamasıdır. ´Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır.´ örneğinde prensipleşmiş önemsiz gözüken ayrıntı ve paydaşların aslında her birinin ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğu hususu, kurum bilincimizin merkezindedir. Bu bilincin bir yansıması olarak da okulumuzu; çevresiyle, velileriyle, STK´lar ve diğer devlet kurumlarıyla devamlı iletişim halinde olan bir okul haline getirmek önemli bir görev olarak karşımızda durmaktadır. Böylelikle okulumuz, kendisiyle birlikte bulunduğu muhiti de her anlamda dönüştüren, gelişime ivme kazandıran bir eğitim yuvası haline gelecektir.

Başarılar: Okulumuz, Öğrenci Dostu Okul Ödülü, Okulum Temiz, Beslenme Dostu Okul Ödülü ve Beyaz Bayrak Ödülü´ne layık görülmüştür.

Pansiyon Bilgileri: Okulumuzun Pansiyonu Bulunmamaktadır.
Saatler: 08:45-16:00
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuzun Anlaşmalı Olduğu Servis Firması Bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 59,85
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2020-2021 YKS Sınavlarında 7 öğrencimiz 4 Yıllık Lisans, 12 öğrencimiz ise Önlisans programlarına yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Mezun öğrencilerimizin %30'u bir üst öğretim kademesine yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler: Okul içi Futbol Müsabakaları, Masa tenisi turnuvaları, Okul içi Satranç ve Mangala Turnuvası...
Bilimsel Etkinlikler: Otomasyon ve dijital algılama Projesi çerçevesinde "ROBOT ÇELEBİ" Çalışmaları, Arduino ve STEM çalışmaları, İlk Müslüman Bilim Adamları Köşesi, İslam Bilim ve Sanat Tarihi Müze Gezisi, İstanbul´u Okuyorum ve Okuyan 12´ler Okuma Grupları...
Proje Çalışmaları: Robot Çelebi, Sosyal Medya Okuryazarlığı, Sosyal Medya Yayıncılığı ve İçerik Geliştirme, Geleceğim Okulda Projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi, Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi, Fatih Projesi, Sıfır Atık Projesi, İstanbul´u Okyorum Projesi...
Kontenjan Bilgileri: 102
Diğer Hususlar: Okulumuza Fatih Projesi Kapsamında 24 Ocak 2020 Tarihi İtibariyle En Güncel Model Olan Akıllı Tahtalar Takılmış Olup Sınıfların Tamamında Akıllı Tahta Mevcuttur.

Telefon - 02126999981

Belgegeçer - (212) 699 9957

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://esenyurtkatipcelebiaihl.meb.k12.tr

Adres - İNCİRTEPE MAH. 285. SK. PAZAR YERİ BLOK NO6 ESENYURT / İSTANBUL

Öğretmen :63
Öğrenci :788
Derslik :36
Toplantı Salonu :1
Fizik Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3500
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Okulumuz Esenyurt´un Merkezine Oldukça Yakın Olup Genellikle Ailelerin Oturmayı Tercih Ettiği Kiptaş 4, Kiptaş 5 ve Özyurtlar NCİTY Sitelerinin Arasında Yer Almaktadır.

Adres - İNCİRTEPE MAH. 285. SK. PAZAR YERİ BLOK NO6 ESENYURT / İSTANBUL

Ulaşım Okulumuzun yan tarafından Balıkyolu ve Tokat Mahallesi Minibüsleri ile 142K Nolu İETT otobüsleri belirli aralıklarla geçmektedir. Okulumuz İncirtepe Kültür Merkezi´ne ve Necmi Kadıoğlu Stadyumu´na 200 Mt. Mesafede Yer Almaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İl Merkezine 34 Km, İlçe Merkezine 3 Km Uzaklıkta Yer Almaktadır.